Sourcing, inkoop & contractmanagement

Duurzame en circulaire inkoop

Uw organisatie heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan en u wilt deze duurzaamheidsambities vertalen naar inkoop en aanbestedingen. Maar waar begint u? Als facilitair adviesbureau is VFM de specialist voor duurzame en circulaire inkoop van facilitaire producten en diensten.   

Actuele marktkennis

Om te borgen dat het meest optimale uit de markt wordt gehaald, is een analyse van de mogelijkheden in de branche van groot belang. Wij delen onze marktkennis met u en adviseren u over actuele trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in de facilitaire markt. Ook nemen wij u mee in de toepassing van circulaire verdienmodellen, zoals pay-per-use, lease en koop-terugkoop.

Inkoopexpertise

Doordat onze consultants zich dagelijks bezig houden met inkoopvraagstukken en aanbestedingsadvies kennen zij de markt en de wet- en regelgeving als geen ander. Voor duurzame aanbestedingen kunnen wij ook andere inkoopmethodieken toepassen, zoals Best Value Procurement of Rapid Circular Contracting. 

Onze ervaring

Wij hebben ruim ervaring met het begeleiden van inkooptrajecten in de facilitaire branche. Zo hebben wij voor de grootste gemeente van Nederland de duurzame en sociale cateringdienstverlening aanbesteed. Thema’s als vitaliteit, inzet van Social Return en zo min mogelijk voedselverspilling stonden hierin centraal. 

Wilt u uw facilitaire producten specifiek circulair inkopen, waarbij grondstoffen oneindig hergebruikt kunnen worden? Lees hier meer over onze ervaring met het inkopen van circulaire automatenvoorzieningen en circulair meubilair

Met onze marktkennis en inkoopexpertise staan wij garant voor een efficiënte, zorgvuldige en succesvolle uitvoering van uw circulair inkooptraject. Met als doel samen een optimale bijdrage te leveren aan een duurzame wereld.

Meer weten?

Onze ervaring hebben wij vertaald naar een concreet stappenplan voor Duurzame Inkoop. U kunt ons stappenplan onderaan deze pagina downloaden. 

Bent u benieuwd wat onze consultants voor u kunnen betekenen? Wij gaan graag met u in gesprek!

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.

Akkoord