Young FM facility talent | voor opdrachtgevers

Er staat spanning op de arbeidsmarkt. Jong facilitair talent aantrekken is lastig. Bedrijven met een hip imago lukt dat het best. Maar zelfs die organisaties ondervinden problemen als het gaat om facilitair talent. Wij vinden het belangrijk voor het vakgebied dat aanstormend talent een kans krijgt én dat organisaties toegang krijgen tot jong arbeidspotentieel. Daarom zijn wij gestart met het Young Facility Management (YFM) programma. 

Voor u als opdrachtgever betekent dit

Organisaties die deelnemen krijgen een of meerdere starters die het in zich hebben zich snel te ontwikkelen en onder onze begeleiding en training zelfstandig een concrete opdracht uitvoeren. De basis voor het leerwerktraject staat en het maatwerk wordt in samenspraak met u als opdrachtgever en de high potentials samengesteld. 
Wij zien kansen voor de inzet van high potentials op onderstaande onderwerpen:

  • Huisvesting
  • Inkoop en contractmanagement
  • Facilitaire services

Onze YFM’ers gaan aan de slag met:

  • Projectmanagement (facilitair en huisvesting)
  • Procesanalyse en optimalisatie
  • Onderzoek en advies

In samenspraak met u wordt er gekeken naar passende opdrachten/taken voor de high potentials.

Onze campus recruiters Fleur Slingerland en Luna van Leeuwen worden dedicated ingezet voor YFM. Zij zijn verantwoordelijk voor het campusrecruitment, de selectie en hebben de contacten met de opdrachtgever. 

Op basis van drijfveren

Onze aanpak onderscheidt zich van andere talent program’s omdat wij niet uitsluitend kijken naar cijferlijsten en nevenactiviteiten. Het drijfverenonderzoek is voor ons leidend. Uit diverse onderzoeken en uit het afstudeeronderzoek van onze collega Luna van Leeuwen blijkt dat de high potential anno nu een baan wil waarin hij/zij kan investeren in zichzelf, vaardigheden ontwikkelt en doorgroeimogelijkheden heeft. De nieuwe generatie wil zich kunnen identificeren met de kernwaarden van de organisatie en wil een bijdrage leveren aan aan de ambitie van de inlenende organisatie. 
In onze selectie onderzoeken we uitgebreid waardoor het talent gedreven wordt. Dit is de basis voor de match met een opdracht. 

Young FM’ers krijgen vervolgens een ontwikkeltraject op maat. Het succes van een Young Fm hangt samen met de betrokkenheid van de opdrachtgever. We vragen daarom onze opdrachtgevers mee te denken. Ook van de Young Fm’ers wordt een bijdrage gevraagd in het programma van zijn/haar traject. In samenspraak met een senior consultant van VFM wordt er een coaching traject gestart waarin hij/zij de kans krijgt om te werken aan zijn/haar persoonlijke ontwikkeling. 

Interesse? 

Heeft u interesse in het YFM programma? Neem dan vrijblijvend contact op Ellen van der Veen, ellen.vanderveen@vfm.nl. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.
Akkoord