Young FM programma | voor facility starters

Er staat spanning op de arbeidsmarkt. In de ‘war for talent’ zijn er voor jou als starter in facility management veel kansen.

Maar hoe bepaal je welke functie bij jou past? En hoe zorg je ervoor dat jij je in de eerste jaren maximaal ontwikkelt?  
Met het Young Facility Management (YFM) programma hoef je niet direct te kiezen. in een periode van 1,5 jaar voer je facilitaire projecten uit bij verschillende organisaties. Dit kunnen commerciële organisaties zijn zoals banken maar het zou ook een luchthaven of zorgorganisatie kunnen zijn. In ons YFM programma staat jouw ontwikkeling centraal. Zo geven wij samen jouw carrière een kickstart!

Voor jou betekent dit

Uit diverse onderzoeken en uit het afstudeeronderzoek van onze collega Luna van Leeuwen blijkt dat de high potential anno nu een baan wil waarin je kan investeren in jezelf, waar je vaardigheden ontwikkelt en waar je doorgroeimogelijkheden hebt. Daarnaast wil je je kunnen identificeren met de kernwaarden van de organisatie waar je werkt. Om deze verwachtingen waar te kunnen maken, gaan we met jou intensief op onderzoek naar je drijfveren. We kunnen hiervoor een aantal tools inzetten als Belbin of DISC. 

Waaruit bestaat het programma?

Wij vinden voor jou een startersplek die past bij jouw drijfveren en competenties. Voor de één is dat 6 maanden meedraaien op een facilitaire servicedesk. Voor een ander is dat een periode van anderhalf jaar als projectmedewerker aan de slag bij Politie. Wij kennen geen strak format maar stemmen het programma af op jouw wensen. 
Daarnaast neem je deel aan een opleidingscarrousel waarin je vaardigheden ontwikkeld op het gebied van projectmanagement (Ipma en Prince2), contractmanagement (CATS), procesmanagement (Lean) en adviesvaardigheden.
Je ontvangt begeleiding van een senior of medior consultant van VFM. Dit is jouw coach en mentor. Met andere deelnemers van het programma organiseren we bedrijfsbezoeken bij elkaar en intervisiebijeenkomsten. En vanzelf is er ruimte om je eigen ideeën toe te voegen!
Na het volgen van het programma heb je verschillende facetten van facility management mogen ervaren. Het is tijd om een volgende stap te zetten: Dat kan bij een van de opdrachtgevers, intern bij VFM of dat je ergens anders je passie achterna gaat, je mag het zelf beslissen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.
Akkoord