Young FM

3 tips voor een winnend CV

De kennismaking met een nieuwe droombaan start met jouw CV. En je wilt natuurlijk een goede eerste indruk maken. Je wilt een recruiter snel een goed overzicht geven over wat je allemaal in je mars hebt en of dit aansluit op de functie. Maar hoe doe je dat? Wat moet er in een goed CV, of juist niet? Onze recruiters geven jou 3 tips voor een CV dat indruk maakt!

TIP 1: Overzichtelijk

Inhoud is nog altijd belangrijker dan vorm. Niks mis met wat kleur en leuke icoontjes op je CV, maar houd je CV wel duidelijk en overzichtelijk. Het CV is nog altijd bedoeld om informatie over jou, jouw opleiding en jouw werkervaring over te dragen. Het is voor een recruiter fijn als hij die dingen snel en makkelijk kan vinden en op die manier easy een beeld kan vormen van jou als kandidaat. Dus ons advies is, tenzij je in de creatieve sector aan de slag gaat uiteraard: Keep it simple!   

 

TIP 2: Geef informatie

Een functietitel dekt vaak niet de lading. Je zult meer details moeten geven. Een recruiter wilt graag weten wat je in het verleden gedaan hebt en of die werkzaamheden bijdragen aan het uitvoeren van jouw nieuwe functie. Geef aan wat jouw werkzaamheden en verantwoordelijkheden waren in jouw vorige job, stage of bijbaan. Wanneer jij solliciteert voor bijvoorbeeld een baan als teamleider is het belangrijk voor de lezer van het CV dat hij kan zien wat jouw trackrecord op dat gebied is. Zeg dan niet alleen dat je manager of teamleider bent geweest, maar benoem ook hoeveel mensen je hebt aangestuurd en wat jouw verantwoordelijkheden waren. Soms lijkt het allemaal erg logisch, maar dat is het niet altijd. Jij was er bij, maar de degene die jouw CV leest niet!

 

TIP 3: Laat zien wat je hebt gedaan

‘Een CV mag toch niet te lang zijn?’ Een uitspraak die wij vaak horen. Waar die vandaan komt weten wij niet, maar dat het niet klopt weten wij wel. Geef aan wat je opleidingen, cursussen en werkervaringen zijn en probeer niet dingen geforceerd weg te laten. Zolang het relevant is moet je het vermelden. Als starter is je ervaring die je hebt opgedaan als stagiaire of in je bijbaan uiteraard heel belangrijk. Vermeld het dan ook en laat het niet weg, ook al ben je bang dat het niets toevoegt. Het feit dat je tijdens je studie altijd een bijbaantje in de supermarkt of kledingwinkel hebt gehad zegt wat over jou. Op het moment dat je meer dan 10 jaar werkervaring hebt, is dit uiteraard niet meer zo interessant en kun je het weglaten. Dus, less is not always more!  

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.

Akkoord