Consultant aan het woord

Evelien over VFM & de facility branche

Evelien begon haar carrière  als contractmanager bij Rabobank Nederland, maar is inmiddels al 4 jaar met plezier werkzaam voor VFM Facility Experts. We vragen Evelien over haar ervaringen binnen de organisatie en facilitaire branche.

Vertel eens wat meer over jezelf en jouw rol binnen VFM

Mijn naam is Evelien Matze-de Lange en ik werk nu 4 jaar met veel plezier voor VFM Facility Experts. Ik ben bij VFM gestart als interimmanager waar ik bij verschillende bedrijven diverse functies mocht vervullen. Zo heb ik o.a. gewerkt als facilitair adviseur voor GGZ Rivierduinen en als contractmanager bij Rabobank Nederland maar ook als projectleider inrichting en projectsupport bij Triodos Bank. Daarna ben ik mij meer gaan richten op consultancy opdrachten. Voornamelijk op het gebied van werkomgeving & services. 

Hoe ziet jouw loopbaan er tot nu toe uit?

Na mijn opleiding Facility Management ben ik gestart bij een lokale Rabobank. Ik kijk met veel plezier terug op deze tijd waar ik kennis kon maken met het brede vakgebied Facility Management. Gedurende mijn tijd bij de Rabobank werd mijn interesse vooral getrokken naar de huisvestingskant/werkomgevingskant van Facility Management waardoor ik op een gegeven moment de functie als projectmedewerker huisvesting mocht vervullen. In deze functie mocht ik meewerken aan de realisatie van de huisvestingsvisie van de Rabobank, met als hoogtepunt de bouw van een nieuw regionaal kantoor. Tijdens de aanbestedingen voor diverse diensten binnen het nieuwe Rabobankkantoor kregen wij ondersteuning van VFM. Zo ben ik in aanraking gekomen met deze leuke organisatie. Toen het project bij de Rabobank was afgerond ben ik een kop koffie gaan drinken bij VFM en zo ben ik hier terecht gekomen. 

Wat heb ik geleerd tijdens mijn loopbaan?

Alleen door goed samen te werken, oog te hebben voor elkaar en de omgeving is een project meer dan alleen het behalen van een resultaat. 

Wat trekt jou aan een baan in de facility? 

Huisvestingsprojecten spreken mij voornamelijk aan omdat je op dat moment aan alle facilitaire aspecten aandacht moet besteden. Daarnaast doe je een huisvestingsopdracht nooit alleen. Je hebt te maken met verschillenden afdelingen, leveranciers en eindgebruikers en je werkt op verschillende denkniveaus van operationeel tot strategisch. Dit geeft mij energie en geeft mij ook de mogelijkheid meer te leren over diverse facilitaire onderwerpen.  

Waar zit op dit moment de ontwikkelingen in de facility branche?  

Facility Management is een divers vakgebied dat flink in ontwikkeling is. Een thema boven aan de agenda van een Facility Manager is duurzaamheid. Een onderwerp dat ik erg interessant vind. De huidige energiecrisis, de veranderende wet- en regelgeving en het in de toekomst tekort aan drinkwater, laten zien hoe belangrijk dit onderwerp is. 

Duurzaamheid is een container begrip. Voor een organisatie is het belangrijk te onderzoeken wat hun eigen visie is over dit onderwerp. Waar sta je voor als organisatie? Wat vind jij belangrijk en wat zijn jouw duurzaamheidsdoelen? Uit onderzoek blijkt dat vooral te weinig tijd, capaciteit en kennis voorkomen dat organisatie hun duurzaamheidstransitie in gang zetten. Ik ben intrinsiek gemotiveerd duurzaamheid te verankeren binnen organisaties. Huisvesting en de faciliteiten binnen een gebouw spelen daarin een significante rol. Mijn ambitie is dan ook om mij in te zetten bedrijven te ondersteunen met hun duurzaamheidstransitie.  

Hoe is jouw ervaring met VFM?  

Verbinding, vertrouwen en vrijheid zijn de kernwaarden van VFM. Dit zijn niet alleen zomaar losse woorden maar omschrijven de werkcultuur binnen de organisatie. Ik vind het fijn dat ik de vrijheid en het vertrouwen krijg mijn werk zelfstandig uit te voeren. Daarnaast staat er altijd een collega klaar als je een vraag hebt. Het is een open organisatie waar een groep vriendelijke, gezellige en deskundige facilitaire professionals werken. Ik ben blij deel uit te mogen maken van deze groep. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.

Akkoord