Consultant aan het woord: Lennart

Wie is Lennart?   

Mijn naam is Lennart ter Beek en ik woon in Leusden met mijn vrouw Lonneke en mijn drie (nu nog jonge) dochters. Ik houd van sportieve activiteiten zoals Cross Fit en hardlopen, daarnaast drum ik al sinds mijn jongere jaren en speel ik in een band.

Facilitair Expert: Een pad van praktijkervaring naar consultancy 

In de dynamische wereld van facilitair management heb ik mijn weg gevonden van praktijkervaring naar een rol als Senior Consultant/Interim Manager bij VFM. Mijn reis begon met een MBO opleiding Facilitair. Vier dagen per week werkte ik bij een toonaangevende facilitaire organisatie en één dag per week verrijkte ik mijn kennis op school. Deze hands-on aanpak gaf me een solide basis van werkervaring, die later van onschatbare waarde bleek.

Vervolgens besloot ik mijn kennis te verdiepen en schreef me in voor de voltijd HBO Facility Management aan de HU in Amersfoort. Direct na het behalen van mijn diploma begon ik mijn professionele carrière als Facilitair Coördinator bij Innovam. Hier stuurde ik een team van vier mensen aan en was ik verantwoordelijk voor de operationele uitvoering van de facilitaire organisatie.

Na een jaar kreeg ik de kans om door te groeien naar de rol van Facilitair Manager. Ik merkte echter al snel dat ik te weinig facilitaire sparringspartners had op strategisch niveau. Dit leidde tot mijn overstap naar een adviesbureau. Sinds 2018 werk ik als interim manager en sinds 2024 als Senior Consultant/Interim Manager.

Bij VFM kreeg ik diverse kansen. Opdrachten variërend van het managen van facilitaire taken bij een internationaal medisch bedrijf tot het uitvoeren van een omvangrijke veranderopdracht bij de Bibliotheek Utrecht. Mijn meest recente uitdaging bracht me naar Schiphol. Na het beëindigen van het contract met de managing agent kreeg ik de opdracht als interimmer om de regie op de facilitaire operatie terug te brengen. Als servicemanager kon ik in het tweede jaar van de opdracht mijn rol verschuiven naar transitiemanager. In die positie tilde ik de facilitaire organisatie op vier belangrijke thema's (strategie, eigen regieorganisatie, relaties met leveranciers en huisvesting) naar nieuwe hoogten. 

 

Fouten maken mag 

In mijn ervaring bij VFM heb ik geleerd dat het maken van fouten niet alleen menselijk is, maar ook een essentieel onderdeel van het leerproces. Het is tijdens deze momenten dat je jezelf tegenkomt en waardevolle inzichten opdoet. Bij VFM is er altijd ruimte en openheid om over deze ervaringen te praten; er staat altijd een luisterend oor klaar.  

 

Flexibiliteit en sportieve Samenwerking 

Mijn tijd bij VFM is uiterst plezierig, voornamelijk dankzij de flexibiliteit die ik ervaar in mijn opdrachten. Wat het extra prettig maakt, is dat niet alleen VFM flexibel is, maar ook onze opdrachtgevers. Dit zorgt voor een gezonde balans tussen werken bij de opdrachtgever, op kantoor bij VFM en thuis. 

De vrijheid om vanuit huis te werken is voor mij een gamechanger. Tijdens mijn thuiswerkdagen ben ik in staat om rond 11 uur even een rondje hard te lopen of de sportschool in te duiken, zonder dat dit als iets negatiefs wordt gezien. Die vrijheid is echt goud waard. Bovendien organiseer ik samen met collega's diverse sportieve activiteiten, zoals Mudmasters, Singelloop en Tour Facilitair. Samen sportief bezig zijn is altijd een feest. 

 

De Toekomst is Data 

Een van de meest ingrijpende ontwikkelingen is de ontwikkeling van facilitaire organisaties naar een datagedreven aanpak. Als verantwoordelijke voor de dienstverlening van VFM op dit gebied speel ik een cruciale rol in deze transformatie. We zijn volop bezig met dit boeiende proces en ik deel graag meer over onze inspanningen. 

Als team komen we om de week samen om diepgaand in te gaan op de ontwikkelingen binnen dit thema. Het is geweldig dat VFM ons deze kans biedt om op een inhoudelijke manier te groeien en te innoveren. Ik kijk er altijd naar uit om mijn enthousiasme te delen over de stappen die we zetten in de richting van een datagedreven toekomst voor onze facilitaire dienstverlening. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.

Akkoord