Consultant aan het woord: Lenneke

Lenneke over haar kennismaking met VFM, recruitment & de facility branche

Sinds april dit jaar ben ik werkzaam bij VFM, in de functie van Recruitment Consultant. Mijn eerste kennismaking met VFM als organisatie gaat echter een stuk verder terug in de tijd, dat was al in 2010.

Mijn kennismaking met VFM

Ik werkte destijds bij Rabobank Nederland, waar men druk doende was met het bouwen van het nieuwe bestuurscentrum aan de Croeselaan 18 in Utrecht. Als FM-afdeling stonden er, in het kader van de nieuwbouw, een hoop mooie ontwikkelingen en uitdagingen op de rol. Projecten waar een facilitair hart sneller van gaat kloppen. 

Vanuit mijn functie maakte ik onder andere deel uit van het projectteam dat de facilitaire dienstverlening in het nieuwe bestuurscentrum mocht inrichten. Martine de Kok was vanuit VFM één van de consultants die bij dat project een voorname rol had. In die periode hebben wij intensief samengewerkt. Dat was een heel leuke en leerzame periode, waarin we bergen werk verzet hebben en waarin ik tevens een beeld ontwikkelde van VFM als organisatie. Een mooie en diverse club mensen, met een flinke dosis kennis en gezond verstand. Klantgericht, maar ook open en eerlijk in hun bijdrage en adviezen. En (niet onbelangrijk) met ruimte en aandacht voor elkaar. 

Waarom Recruitment Consultant bij VFM?

Dat positieve beeld maakte dat ik onbewust als eerste richting VFM keek toen ik me begin dit jaar ging oriënteren op een nieuwe stap. De functie van Recruitment Consultant bij deze organisatie trok me direct enorm aan. Een rol binnen het facilitaire werkveld (des te leuker omdat ik zelf een FM-achtergrond heb) en waarbij je continu met een netwerk van opdrachtgevers, zzp’ers en kandidaten in contact staat. Cliché wellicht maar waar; geen dag is hetzelfde! 

Waar staat VFM voor?

Facilitaire mensen zijn mooie mensen. Doeners, aanpakkers, mensen met een no-nonsense mentaliteit. Oprecht klantgericht en dienstverlenend. Binnen VFM werken precies dit soort mensen en is er veel aandacht voor de groei en ontwikkeling van onze eigen medewerkers als voor de organisatie als geheel. Hóe we werken is hier van groot belang. Verbinden, vertrouwen en vrijheid; daar staat dit bedrijf voor en dat is elke dag terug te voelen in wie we zijn. Super tof om daar deel van uit te maken.

De arbeidsmarkt, moeilijk of uitdagend?

De opmerking die ik vaak krijg is dat het vast moeilijk is om in deze tijden op de arbeidsmarkt te opereren. Klopt, het is een feit dat het best uitdagend is momenteel. Positieve ontwikkeling daarbij is echter de creativiteit die deze markt oproept en in gang zet. Waar een functie of opdracht eerder wellicht sneller en met een meer vanzelfsprekende kandidaat te matchen was, vraagt de (markt)situatie ons nu om anders te kijken naar een opdracht of functie die binnenkomt. Wat heeft een opdrachtgever nu exact voor hulpvraag, wat zijn de kernkwaliteiten van de kandidaat en hoe brengen wij vanuit VFM die vraag en dat aanbod dan het beste bij elkaar? Daardoor ontstaan mooie dingen. Het is enorm leuk om op die manier met al deze partijen in ons netwerk bezig te zijn. Elke dag weer!

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.

Akkoord