Consultant aan het woord: Martine

Martine de Kok is managing partner en verantwoordelijk voor de business line Performance management.

Facility management draait volgens Martine om de vraag  "Hoe kan ik jouw dag nog mooier maken!?".

 

Via diverse managementfuncties naar Senior Facility Advisor: Mijn weg naar VFM

Sinds 2007 ben ik met volle overgave werkzaam bij VFM. Met mijn HBO-diploma Facilitair Management op zak, werkte ik ruim acht jaar in diverse managementfuncties binnen de zakelijke dienstverlening. Mijn hart ligt echter bij het brede facilitaire werkveld en daarom ben ik als Senior Facility Advisor gaan werken bij een internationale bank. Daar was ik eindverantwoordelijk voor alle facilitaire soft services. Vervolgens heb ik twee jaar bij de overheid gewerkt in een leidinggevende functie waar ik eindverantwoordelijk was voor de facilitaire dienstverlening. Ik heb daar bij mogen dragen aan de realisatie van een nieuwe werkomgeving met activiteitengericht werken en ontwikkelde daarvoor een passend dienstverleningsconcept. En toen kwam VFM op mijn pad.

Met mijn expertise help ik organisaties om de volgende stap te maken

Bij VFM heb ik me ontwikkeld tot de allround consultant en de Managing Partner die ik nu ben. Ik heb met veel opdrachtgevers van VFM mogen samenwerken. Het meest enthousiast word ik van opdrachten waar er behoefte is aan een volgende stap. Organisaties zijn tot een bepaald punt gekomen en staan op het punt van bijvoorbeeld een nieuw gebouw of nieuwe samenwerkingen. Ik vind het dan fantastisch om mijn brede kennis en ervaringen te delen en te helpen bij de ontwikkeling van een nieuw dienstverleningsconcept. Nog leuker wordt het als er alleen maar een voorlopig ontwerp is en er nog volop gelegenheid is om een werkomgeving te creëren waar mensen echt gelukkig in kunnen werken en verblijven. Ik neem dan graag iedereen mee en luister naar ieders ideeën en behoeften, omdat het voor mij belangrijk is dat er een adviesrapport komt waar ook daadwerkelijk iets mee gedaan wordt en dat helemaal aansluit bij de organisatie en hun visie.

Persoonlijke ontwikkeling en coaching: De sleutel tot succesvolle consultancy projecten

De afgelopen jaren heb ik me vanuit persoonlijke interesse en mijn rol als manager verdiept in coaching, systeemdenken, persoonlijke ontwikkeling, TA, NLP etc. Deze kennis en ervaring komt steeds vaker van pas in mijn consultancy projecten en zijn een belangrijk onderdeel van mijn manier van werken: aandacht voor teamprocessen, onderlinge verhoudingen en persoonlijke ontwikkeling. Oprecht luisteren, behoeften helder maken, daarover het gesprek voeren. Heel gaaf als ik daarin (young) professionals mag coachen.

Samen-werken aan facilitaire performance

Binnen VFM ben ik verantwoordelijk voor onze business line Facilitaire Performance. Steeds meer organisaties krijgen aandacht voor de beleving van de klant en medewerker. Met onze businessline ondersteunen wij facilitaire organisaties bij het in kaart brengen van de behoefte en beleving van eindgebruikers en/of het gericht monitoren van de prestaties van hun facilitaire partners. Voor mij gaat performance management ook over de ontwikkeling van de samenwerkingen tussen organisaties. Samenwerken heeft harde en zachte kanten.

Hoe presteert de facilitaire organisatie? En hoe haal je op wat de behoefte en tevredenheid is? Als je dat weet kan je goede contracten/afspraken maken. Belangrijk is dat deze afspraken meebewegen met de ontwikkeling en groei in de samenwerking. Samenwerking zit namelijk niet in beton, moet zich juist blijven aanpassen.

Ik vind het leuk om mee te denken over de vraag: hoe haal je het beste uit de samenwerking? Hoe wordt er nu samengewerkt? En hoe meet je dat dan? Dienstverlening meten is één. Maar performance management is voor mij óók het blijvend ontwikkelen van de talenten in de samenwerking.

Van werkgeluk tot projectsuccessen

De diversiteit van het facilitaire werkveld, waar ik destijds voor koos vanwege de brede mogelijkheden, en de verschillende mensen die ik dagelijks ontmoet, geven me energie. Het voltooien van een project waarbij een organisatie daadwerkelijk geholpen wordt, blijft mij prikkelen tot meer. Telkens opnieuw uitgenodigd worden om binnen te kijken en bij te dragen aan ieders werkgeluk, daar ga ik voor. Hoe kan ik jouw dag nog mooier maken?!

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.

Akkoord