Als je zegt dat je het begrijpt, heb je het niet begrepen

Donderdag 15 september bezocht ik met mijn collega's Bart Mak en Maxim Bos het Facto congres over onze Future Way of Work. En om in het Engels te blijven: food for thought! 

Met name de antroposofische insteek van Danielle Braun zette me aan het denken. We zitten met elkaar  in een ‘tussentijd’. De overgang van bijna volledig thuis werken als gevolg van de pandemie naar het hybride werken is ingewikkeld. Niemand weet echt waarnaar toe. We bevinden ons in de liminale fase, de overgangsfase tussen weten en niet weten.

Kwantum mechanica

Mijn collega David Menkveld maakte onlangs in onze bureaumeeting de vergelijking met de Kwantum mechanica. De Kwantummechanica beschrijft hoe de allerkleinste deeltjes zich gedragen. Deeltjes kunnen op hetzelfde moment op meerdere plaatsen tegelijk zijn. Een theorie waarvan men zegt dat als je denkt dat als je zegt dat je het begrijpt, je het niet hebt begrepen. De vergelijking met de overgang naar het hybride werken gaat misschien wat ver maar het is een feit dat we niet weten hoe de Future Way of Work eruit gaat zien. Zijn we op twee plekken als we vanuit huis deelnemen aan een digitale vergadering? Kan dit en werkt dit?

Waarom terug naar kantoor?

VFM is met veel organisaties in gesprek over de transitie naar het hybride werken. Gemene deler is de wens van bestuur of directie dat we medewerkers weer terug naar kantoor willen hebben. Waarom eigenlijk? Wat misten we in 2020 en 2021? Volgens Danielle Braun is komt ons tribunale brein in opstand. Wij mensen willen naast werken maar ook spelen, creëren en ons vergelijken met anderen. We willen deel uitmaken van een tribe, ons herkennen in de ziel van de organisatie. In het faciliteren van de tribe ziet zij een belangrijke opgave voor ons vakgebied.

In praktijk zien we ook de andere beweging. Organisaties kiezen vanuit het economisch perspectief gaan voor een reductie in vierkante meters. Zij gebruiken Corona om aan te tonen dat het kan. Nu de war of talent verhevigt, lijkt er meer aandacht te komen voor de psychologische, ‘zachte’ kant.

Veranderen gebeurt in het ondertussen

In organisaties, ook bij VFM, proberen wij de liminale fase zo snel mogelijk te overbruggen. In ons vakgebied treffen we veel persoonlijkheden waarin de kleur blauw (Insights of DISC) goed vertegenwoordigd is. Analytisch, voorzichtig, objectief, dat zijn persoonlijkheidskenmerken die maken dat we moeite hebben in het ‘ondertussen’. Terwijl dit de fase is waarin verandering plaats vindt. Daar moeten we tijd voor nemen. Van Ist naar Soll werkt niet zoals we gewend zijn in twee stappen. Danielle Braun adviseert ons om na te denken over overgangsrituelen.

Dus?

We weten het niet en laten we dat omarmen. De wereld van de kwantummechanica is nog vol onwetendheid én bracht te mensheid veel. Laten we ons verwonderen in deze fase. We kunnen wellicht als vakgebied een enorme ontwikkeling doormaken. Hoe gaan we tribes faciliteren en welke overgangsrituelen gaan we bedenken?

Ik nodig u uit om met ons in gesprek te gaan hierover!

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.

Akkoord