Herijken facilitaire contracten in 1 dag

Bieden uw facilitaire contracten de mogelijkheid om in te spelen op de nieuwe werkelijkheid?

Bij het afsluiten van een nieuw contract probeert men een voorspelling te geven van de contractomvang die de komende jaren wordt verwacht. Vaak sluit de realiteit hier vervolgens ook grotendeels op aan. De afgelopen weken heeft zich echter een situatie voorgedaan die we niet hadden kunnen voorzien. In hoeverre zijn uw facilitaire contracten geënt op de nieuwe werkelijkheid? Bieden uw contracten u de mogelijkheid om in te spelen op de veranderende behoefte? In 3 stappen brengen wij in kaart welke mogelijkheden uw contracten bieden.  

  

Flexibiliteit het enige antwoord op een onvoorspelbare toekomst  

Door alle veranderingen in de afgelopen periode zijn we veelal gefocust op het hier en nu. Het inrichten van de 1,5 meter werkomgeving en gezondheid en veiligheid staan voorop. We hebben van alles te regelen dus dat is ook logisch.  

Maar in hoeverre is uw facilitaire organisatie voorbereid op de nog onzekere toekomst? En bewegen uw contracten hierin mee? Dit is het moment om uw contracten te herijken, zodat u klaar bent voor de toekomst.  

Wat bieden wij | Herijking in 1 dag  

Onze experts inkoop en contractmanagement verdiepen zich in 1 dag in uw contract(en) en komen met concrete inzichten en acties om uw contracten flexibel te maken. Wij leveren inzichten waarmee u uw contracten aan kunt laten sluiten  op de onvoorspelbare toekomst.  

Dit doen we in 3 stappen

Stap 1 | Behoeftestelling en beleid

Wat is de behoefte van uw gebruikers? Is deze behoefte veranderd door bijvoorbeeld een toename in thuiswerken en digitaal vergaderen? Moeten facilitaire contracten worden op- of afgeschaald? Wij leggen uw nieuwe behoefte vast als toetsingskader dat wij in de volgende stappen gebruiken.  

Stap 2 | Juridisch

Zijn aanpassingen in de facilitaire contracten juridisch mogelijk? Heeft u bijvoorbeeld een heronderhandelingsclausule opgenomen in uw contracten en wat zijn de mogelijkheden binnen de aanbestedingswet? Wij bekijken welke juridische mogelijkheden u in uw contracten heeft om de aangepaste behoefte contractueel te realiseren. 

Stap 3 | Financieel

Welke financiële implicaties heeft het doorvoeren van de aangepaste behoefte? Betekent dit meer of minder kosten voor uw organisatie?  

Vervolg 

Aanvullend bieden wij u de optie om samen met u en de betrokken leveranciers te heronderhandelen en de vernieuwde contractafspraken vast te leggen in addenda. Zo bent u klaar voor de toekomst, ongeacht hoe deze eruit ziet.  

 

Interesse? Plan een consult. 

Laat uw gegevens achter dan nemen wij contact met u op 

We hebben uw gegevens ontvangen!

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.

Akkoord