MVO

Most Valuable Player van de innovatie klas?

Op de dag van de duurzaamheid publiceerde VFM haar eerste MVO jaarverslag na het behalen van het certificaat van de MVO wijzer, bijna een jaar eerder!

Maatschappelijke belangen, normen en waarden verbinden wij aan bedrijfseconomische doelstellingen en prestaties. Het klinkt als muziek in de oren, balans tussen succes in geld en succes voor de aarde en haar flora en fauna.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is reeds lange tijd veel meer dan recyclen van afval en bewust omgaan met de natuur. De mens is aan het veranderen. Jonge mensen die nu afstuderen zijn zich erg bewust van het thema. De beroepsprofessional wordt er ook meer en meer mee geconfronteerd. Maar maakt dat het thema MVO ook de Most Valuable Player op het gebied van innovatie? Wie het weet mag het zeggen. Wel kan je stellen dat diverse innovaties uiteindelijk bijdragen aan MVO. Denk aan de innovatie van techniek. Door de fantastische ontwikkeling op technologisch gebied is een kantelpunt bereikt voor wat betreft de prijs van zonne-energie ten opzichte van fossiele energie. Ingrijpende veranderingen in de richting van schonere energie vinden plaats. Hoe bedoel je MVO? Maar ook het internet en de oneindige mogelijkheden ervan, dragen wereldwijd bij aan een beter MVO klimaat. De mens is wijzer en mondiger dankzij het internet en kan zich verenigen en organiseren. Dat een TV maar 5 jaar mee zou moeten kunnen gaan, wordt niet meer geloofd. De mens is kritischer op het kapitalistische systeem: wat is daarvan de invloed op milieu footprint? En weer is de uiteindelijke winnaar MVO.

De paradigma’s in de samenleving zijn aan het verschuiven. We delen, hebben aandacht voor meerdere belanagen. Sinds de oprichting streeft VFM  naar een goede invullling voor het maatschappelijk verantwoord ondernemen.  Of nu de deeleconomie, internet of things of MVO de MVP van het innovatie klasje is, maakt eigenlijk niet veel uit. Het gaat erom dat een ieder op zijn of haar manier eraan bijdraagt en er gebruikt van maakt. De mens verandert; MVO stimuleert innovaties en krijgt de plek die het verdient.

Wil je meer weten over MVO bij VFM? Ik sta graag tot je beschikking!

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.

Akkoord