Best Value duurzaam laten (samen)werken.

Uitnodiging onderzoek

BVP (Best Value Procurement, verder Best Value genoemd)  is inmiddels kortgezegd goed bekend als aanbestedingsmethode om de juiste leverancier (partner) te selecteren voor de beste kwalitatieve dienstverlening. Op dit moment richt Best Value zich met name op het stuk Procurement (inkoop) en niet zo zeer op contractmanagement. Een gemiste kans, want een goede invulling van contractmanagement is noodzakelijk voor het slagen van de Best Value gedachte.

Door een goede begeleiding en invulling van het contractmanagement kan de filosofie van Best Value beter doorgevoerd worden in de organisatie (ook bij de leverancier) en dienstverlening. Door middel van gesprekken met eerdere opdrachtgevers die een Best Value aanbesteding hebben gedaan komt naar voren dat zij inderdaad zien dat Best Value weer steeds meer op de achtergrond raakt en als er niet goed op gestuurd wordt er weer op de traditionele manier wordt gemanaged, hetgeen bij uitstek niet de wens is geweest aan de start van het traject.


Onderzoek

De komende periode gaan we een onderzoek doen naar de invulling en behoefte ten behoeve van contractmanagement voor Best Value. Mocht je geïnteresseerd zijn om mee te werken aan dit onderzoek of op de hoogte te blijven, laat het mij dan weten. Mijn contactgegevens vind je bij mijn profiel op deze website. 

Hartelijke groet, 
Dagmar Groot 

 

 

Bel of mail onze experts