Plastic vissen in de Utrechtse grachten

MVO

Jaarlijks komt er 5 miljoen ton plastic terecht in oceanen en zeeën en vormt uiteindelijk een grote plasticsoep. Het afval wat hierin drijft komt daar niet zomaar, het probleem ontstaat dichtbij huis. Daarom zijn wij als VFM in actie gekomen! In samenwerking met het Wereld Natuurfonds hebben we de grachten van Utrecht ontdaan van plastic.
 
Een team van ruim 20 VFM'ers stapten in een bootje en zijn enthousiast aan de slag gegaan met de netten. Het viel ons op dat de grachten in Utrecht goed schoongehouden worden, daarom is er ook afval gevist van de kades en bosjes langs het water, om te voorkomen dat het alsnog in het water terecht komt. De vangst bestond onder andere uit: blikjes, plastic flesjes, tasjes en een fietspomp! Om een idee te geven, de levensduur van plastic (indien niet juist ingezameld) is 20 jaar voor een tasje en zelfs 450 jaar voor een plastic flesje. 

Onze visie op MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) krijgt een steeds belangrijkere plek in onze manier van werken en leven. Wij nemen binnen VFM het voortouw in de veranderende vraag uit de samenleving om beter om te gaan met mens en milieu. Zowel in onze eigen bedrijfsvoering als in onze advisering aan onze opdrachtgevers. Om onze betrokkenheid te benadrukken zijn we dit jaar met het team gaan plastic vissen. Letterlijk de handen uit de mouwen om onze omgevingsbewustzijn te onderstrepen en de Utrechtse grachten te ontdoen van plastic.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.

Akkoord