Platform Reizigersvervoer voor facilitaire professionals

VFM heeft de afgelopen jaren een stevige positie verworven in de sectoren openbaar vervoer en luchtvaart. Wij zien dat veel organisaties in deze sectoren met dezelfde thema’s bezig zijn, maar dat de kennisdeling beperkt is. Dit was de reden om voor deze specifieke branche een platform te creëren.

Intercollegiale kennisdeling

Het Platform Reizigersvervoer is een initiatief van VFM Facility Experts voor facilitair (inkoop)professionals, zoals Facilitair Managers, Adviseurs of Inkopers, actief in de sectoren openbaar vervoer en luchtvaart. Het doel is kennisdeling te faciliteren en samenwerking te stimuleren. Sinds 2016 hebben twaalf professionals werkzaam bij o.a. stadsvervoer, spoorwegen en luchthavens zich aangesloten bij het platform.

Terugblik

Inmiddels is het platform bijna één jaar actief en is de groep drie keer bij elkaar gekomen rondom actuele thema’s. De thema’s zijn aangedragen door de deelnemers. Naast de afwisseling in thema’s, vindt de bijeenkomst iedere keer op een andere inspirerende locatie plaats, passend bij het thema. Het platform is te gast geweest bij onder andere de HTM (Haags Startstation Erasmuslijn) en Lelystad Airport.

De thema’s van de bijeenkomsten waren achtereenvolgens: ‘de reis van de reiziger’, ‘grip op projecten’ en ‘Best Value’. In alle bijeenkomsten is een professional gevraagd een toelichting te geven op het thema. Dit kan een externe partij zijn, zoals een marktonderzoeksbureau die inzicht heeft verschaft in het belang van een goede klantdefinitie, of één van de deelnemers van het platform. Zowel Paul Segaar (Manager Beheer en Middelen HTM) als Peter Mustert (Inkoop- en Contractmanager Lelystad Airport) hebben reeds hun kennis en ervaring gedeeld binnen het platform.  

De variatie in de functie van de deelnemers alsmede de verscheidenheid in het soort organisaties zorgt voor een interessante dynamiek tijdens de bijeenkomsten van het platform. Tijdens alle bijeenkomsten is er dan ook genoeg ruimte voor discussie en het delen van ervaringen en meningen. 

Interesse gewekt?

Bent u ook een facilitair- of inkoopprofessional actief in de sector openbaar vervoer of luchtvaart en wilt u graag deelnemen aan dit platform? Neemt u dan contact op met Bart Mak, te bereiken via 06-13143830 of bart.mak@vfm.nl. 

 

Bel of mail onze experts

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.

Akkoord