Strategische samenwerking

VFM - AIM

In 2021 startten VFM en Rense Assies van AIM met een succesvolle samenwerking. Een samenwerking tussen twee ondernemingen die elkaar versterken. VFM als middelgroot adviesbureau en Rense als zelfstandig ondernemer. Hoe werkt dat en waarom is het succesvol?

Rense Assies over de strategische partnership met VFM

Ik ben ervan overtuigd dat VFM en AIM elkaar versterken. Als ZZP’er is het voor mij essentieel dat ik mijn netwerk onderhoud. Ik wil mijn (ex)opdrachtgevers kunnen helpen ook als ik zelf geen tijd of de specialistische expertise op een bepaald onderwerp heb. Als ik bijvoorbeeld in mijn opdracht een Europese aanbesteding moet doen, vind ik het fijn om voor de proceskant een specialist van VFM aan te haken. Daarnaast word ik regelmatig door opdrachtgevers benaderd op het moment dat ik zelf geen tijd heb. Hoe fijn is het dan dat ik mijn relatie kan doorverwijzen naar VFM die wel een beschikbare kandidaat kan leveren. Vertrouwen is in deze samenwerking key. We stellen tenslotte beiden ons netwerk open. Ik denk dat verbinden en kennis en netwerk delen past in deze tijd en in praktijk blijkt het beide partijen veel op te leveren!

Daarnaast vind ik in VFM een ‘thuisbasis’. Regelmatig werk ik op het kantoor aan de Nieuwegracht en daar ontmoet ik vakgenoten en spar ik met collega’s. Als ZZP’er werk je alleen en onafhankelijk. Dat is nog steeds zo maar op deze manier heb ik toch een soort collega’s. Het kennisnetwerk van VFM is enorm en ik ben blij dat ik daarvan gebruik kan maken.

VFM - vertrouwen, verbinding en vrijheid

De drie kernwaarden van VFM zijn vertrouwen, verbinding en vrijheid. De samenwerking met Rense is een goed voorbeeld van het in praktijk brengen van deze waarden. Op basis van vertrouwen verbinden we onze kennis en capaciteit aan elkaar. Rense behoudt tegelijkertijd zijn vrijheid om te ondernemen.

Wij werken veel samen met ZZP’ers. Vaak is dit een samenwerking die begint en eindigt met de interim opdracht. De strategische samenwerking zoals die met Rense gaat verder. Rense neemt deel aan ons opleidingsprogramma en is vaste gast bij onze bureaumeetings en kennisdagen. Zo dragen we bij aan zijn ontwikkeling en voegt hij zijn kennis en ervaring toe aan onze bijeenkomsten.

We merken dat het niet altijd gemakkelijk is voor een ZZP’er om het netwerk te bedienen en onderhouden. VFM kan daarin ondersteunen. Daarnaast bieden we onze strategische samenwerkingspartners kennisdeling, opleidingen en collegiale gezelligheid.

Ben je ZZP’er en wil je meer weten over deze manier van samenwerken? Aarzel niet om contact op te nemen. Ellen van der Veen vertelt je graag meer. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.

Akkoord