In gesprek met Young FM'er Marieke

Op de foto van links naar rechts: Jasper Nijkamp, Alycia Biekram, Marieke van den Berg, Ellen van der Veen, Marthe Bos

In 2014 startte VFM in samenwerking met Rabobank het eerste Young FM platform. Dit was zodanig een succes dat wij inmiddels meerdere platformen hebben opgericht o.a. met Cordaan en Yask. Met het Young FM platform verbindt VFM talentvolle young potentials aan facilitaire organisaties. Het doel van het platform is het benutten van het innovatieve vermogen van jonge talenten enerzijds. Anderzijds biedt het jonge talenten de kans om naast hun studie of baan een kijkje in de keuken te nemen bij een facilitaire organisatie. Young FM'er Marieke was een van de eerste jongeren die zich aansloot bij het platfom en vertelt aan de hand van enkele vragen over haar ervaring. 

Even voorstellen… 

Ik ben Marieke van den Berg (25 jaar). In 2013 heb ik de HBO opleiding International Real Estate & Facility Management aan de NHTV Breda afgerond. Na een tussenjaar heb ik in 2014 besloten om door te studeren. Onlangs ben ik geslaagd voor de Master Beleid, Communicatie en Organisatie aan de VU. Recent ben ik gestart als Junior Projectleider bij Sodexo. 

Hoe ben je bij het Young FM platform gekomen? 

Op LinkedIn zag ik een oproep voorbij komen over het Young FM platform en ik werd meteen enthousiast! Tijdens mijn HBO opleiding ben ik aangesloten geweest bij vakgroepen en platformen binnen het facilitaire werkveld (bijvoorbeeld FMN) en ik vond deze bijeenkomsten altijd interessant, leerzaam en leuk. Om te zorgen dat ik tijdens mijn Master gelinkt zou blijven met het facilitaire werkveld heb ik mij aangemeld voor het Young FM platform. Bovendien sprak mij het innovatieve karakter van het platform enorm aan! Ik ben gestart bij het Young FM platform bij de Rabobank en sinds kort overgestapt naar het Young FM platform bij Cordaan, een zorginstelling in Amsterdam.  

Wat is jouw rol in het platform? 

In de loop van de 2,5 jaar dat ik ben aangesloten merk ik dat alle bijeenkomsten verschillend zijn en dus ook mijn rol hierin. Het bedenken van oplossingen voor bestaande problemen staat vrijwel in alle bijeenkomsten centraal. Ik probeer voornamelijk vanuit de theorie van beide opleidingen, gecombineerd met mijn werkervaring, bij te dragen aan de discussie. 
Het thema waarmee ik samen met 2 andere YFM'ers in het 1e jaar mee aan de slag ben gegaan is: "Hoe exploiteer je een marktplein?" Het Marktplein is binnen de Rabobank de ontmoetingsplek. Hier wordt geluncht, koffie gedronken, vergaderd en overlegd. Het idee dat wij hebben aangedragen is om gebruik te maken van neuromarketing om de verschillende zintuigen van klanten (on)bewust te prikkelen en op deze manier de service en verkoop te verbeteren. 

Wat is je leukste herinnering aan het platform?

Dat vind ik een lastige vraag. Alle bijeenkomsten hebben een apart onderwerp en ook de groep varieert (natuurlijk is er wel altijd een harde kern). Inhoudelijk vond ik de bijeenkomst over sociale psychologie - afvalmanagement verrassend interessant en werden er uit het onderzoek Rianda Mulder hele leuke voorbeelden gegeven hoe je het gedrag kan beïnvloeden, zodat mensen hun afval beter opruimen. 
Naast de inhoudelijke kennisdeling vind ik het ook leuk om te netwerken en bij te praten met iedereen. Doordat de groep al een lange tijd bijeenkomt is er wel een goede band ontstaan. Ik ben dan ook altijd wel aanwezig bij de borrel achteraf haha! 

Wat levert het je op? Waarom moeten anderen zich hiervoor aanmelden? 

Ik vind het interessant om te horen hoe verschillende facilitaire bedrijven met problemen omgaan en waarom er wordt gekozen voor bepaalde oplossingen. Door de verschillende onderwerpen leer je altijd wel iets bij, ook al spreken niet alle onderwerpen je op het eerste gezicht altijd aan. Hiernaast is het een gevarieerde groep en kan je een leuk netwerk op bouwen. Dit zijn voor mij dan ook wel de redenen waarom ik ben aangesloten en waarom ik zeker ook anderen aanraad om zichzelf aan te melden voor het YFI platform. 

Is het Young FM platform ook wel iets voor jou? Neem contact op met Luna via tel. 06 83179253

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.

Akkoord