Young FM platform

Aan de slag met een huisvestingsconcept onder begeleiding van YNNO

Een nieuw huisvestingsconcept voor VFM, bedacht door studenten en starters van het Young FM platform, levert creatieve ideeën op. Onder begeleiding van adviesbureau YNNO werden de Young FM'ers in 2 avonden uitgedaagd een huisvestingsconcept voor VFM te ontwikkelen. 

Het Young FM platform bestaat uit een enthousiaste en ambitieuze groep van +/- 25 studenten en starters. Maandelijks gaan zij bij een opdrachtgever van VFM aan de slag met een uitdagend vraagstuk. Het doel van het platform is het benutten van het innovatieve vermogen van jonge talenten enerzijds. Anderzijds biedt het jonge talenten de kans om naast hun studie of baan kennis te maken met verschillende facilitaire organisatie.

Bart van Roekel en Menno Polman, beide consultants bij YNNO en al jaren actief lid van het Young FM platform, namen de Young FM'ers mee in hun werkwijze. VFM Facility Experts werd gebruikt als fictieve opdrachtgever waarvoor de Young FM'ers in twee sessies inspiratie op deden voor een nieuw huisvestingsconcept.

We startten met de verkenningsfase: ‘vanuit de kernwaarden de ambitie en uitgangspunten bepalen’.  De young professionals ervaarden het ‘VFM gevoel’ en haalde door middel van korte interviews de vraag op bij VFM. De tweede sessie focuste we op de diverse touchpoints in de employee journey. Dit pasten we toe tijdens de rondleiding door het inspirerende Creative Valley.

Afsluitend maakten we de link met de kernwaarden van VFM die we besproken hadden in de eerste sessie. Met name de vraag naar een activity based werkomgeving viel op. Creative Valley bood een aantal mooie voorbeelden voor een ontmoetingsplek of ‘centrum’ in een organisatie, mogelijkheden voor afschermingen, maar ook ontwerp strategieën voor een gefocuste werkplek. Naast verschillende werkomgevingen, zijn de identiteit van VFM en duurzaamheid belangrijke aandachtspunten in het huisvestingsconcept.

Wil je ook een onderdeel worden van het Young FM platform?
Luna (tel. 030 2735070) vertelt je er graag meer over!

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.

Akkoord