Onze MVO ambitie

MVO wijzer

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) krijgt een steeds belangrijke plek in onze manier van leven en werken. Binnen VFM nemen wij het voortouw in de veranderende vraag van de samenleving door te zorgen voor een betere balans tussen de sociale (People), natuurlijke (Planet) en zakelijke (Profit) belangen. Zowel in onze eigen bedrijfsvoering als in de advisering naar onze opdrachtgevers. 

Vanuit onze ambitie om als organisatie concreet en aantoonbaar aandacht te hebben voor MVO zijn we in 2014 gestart met het doorontwikkelen van ons MVO-beleid in overeenstemming met de richtlijn ISO 26000 en de daarvan afgeleide MVO-wijzer. Wij zijn bijzonder trots dat wij vanaf december 2015 zijn gecertificeerd voor deze MVO-wijzer. Meer informatie over de MVO Wijzer en wat dit inhoudt leest u hier.

People

Wij stimuleren onze medewerkers om ook buiten het werk het verschil te maken. Iedere werknemer krijgt jaarlijks 20 uur extra verlof om te besteden aan vrijwilligerswerk. Vele organisaties hebben al geprofiteerd van deze regeling. Daarnaast ondersteunen wij diverse organisaties met gratis adviesdiensten op het gebied van Facility Management. Onze core-business is kennis. Door deze te delen met onze omgeving middels publicaties, gastcolleges en stageplaatsen creëren wij maatschappelijke waarde. Tenslotte onderschrijven en hanteren wij de NEVI gedragscode en de Code Verantwoordelijk Marktgedrag in al onze inkoopprojecten.

Planet

VFM werkt geheel klimaatneutraal. Dat begint met milieubesparend te werken op kantoor door groene stroom af te nemen, biologische producten te eten en afval te scheiden. Maar de grootste winst is te behalen in beperking van onze mobiliteit. Daarom worden onze medewerkers actief gestimuleerd om zo min mogelijk te reizen door slimmer te communiceren en rekening te houden met de woonplaats van onze adviseurs in relatie tot de opdracht. Reizen geschiedt zoveel als mogelijk met de fiets en openbaar vervoer. Tenslotte compenseren wij jaarlijks onze gehele CO2–uitstoot door te investeren in hoogwaardige klimaatprojecten via Trees for Travel.

Profit

Ieder jaar kiezen wij een of meerdere goede doelen om aan te doneren. Naast deze eenmalige giften zijn wij vaste sponsor van SWGN, Cliniclowns, Friendschip Sports Centre Amsterdam en Alpe d’Huzes. Tot slot is VFM partner van MVO Nederland.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.

Akkoord