A day in the life!

Donderdag ochtend 7:00 – De wekker gaat.

Er staat weer een nieuwe werkdag op mij te wachten. Ik stap uit bed, zet koffie en begin mijn ochtend ritueel. Een uurtje later zit ik in de trein samen met mijn Bredase collega en oud-YFM’er Mijke.

Ja, de dag van een YFM’er bij Nationale Politie eenheid Rotterdam begint op tijd. Ik werk voor de afdeling Regionale Facilitaire Service, onderdeel van het landelijke Producten Diensten Centrum sectie Facility Management. Van maandag tot vrijdag verleen ik met mijn team, bestaande uit: bedrijfsadministratie, logistiek en facilitaire service (hard en soft), die de politie ondersteund in haar dagelijkse werkzaamheden. Wij gaan over de kleding, wapens en voertuigen, maar ook over de schade-coördinatie en de dagdagelijkse facilitaire voorzieningen, zoals schoonmaak, groenvoorziening en huisvesting. Wij zijn alles kunner!

In mijn rol pak ik diverse (facilitaire) projecten op. Dit doe ik voor zowel onze eigen eenheid (regio Rotterdam) als voor het gehele land. Een regionaal project wat ik mocht uitvoeren is ‘werkplek geluk’. Hierbij deed ik onderzoek naar de achterliggende reden voor werkstress of werkplezier en hoe dit, respectievelijk, verminderd of vastgehouden kon worden. Een landelijk project waar ik bij betrokken ben is de uitrol van de aanbesteding op witgoed apparatuur in de pantry’s. Oude apparaten moeten vervangen worden, privé witgoed verwijderd en alles moet opnieuw geregistreerd worden in ons FMIS systeem. De grootste uitdaging is het weghalen van privé witgoed. Hiervoor schakel ik met de Relatiemanager en met de Eenheidsleiding (de grote baas van de politie Rotterdam). Immers moeten we het eens worden over verantwoordelijkheidsverdeling. Tussen de werkzaamheden door trek ik ook wel eens een grijze polo en cargo-broek aan. Ik sta graag midden in de facilitaire operatie om hier een goed beeld van te krijgen. Jazeker, de facilitaire politiewereld is voornamelijk mannelijk. Ook rondscheuren in de poolwagens tussen de verschillende locaties is een favorietje van mij. 

17:00– De sleutel valt in het slot.

Ik doe de deur van ons kamertje dicht. Samen met mijn collega’s loop ik naar buiten en wensen de receptie een fijne avond. De dag zit erop!

Morgen ziet mijn dag er weer heel anders uit. Dan is het namelijk mijn terugkomdag bij VFM.

Vrijdag 09:00 – Starten met koffie en bijpraten met de andere YFM'ers.

Naast mijn functie bij de Politie volg ik één keer in de twee weken het opleidingstraject van VFM. De inhoud van de dag kan verschillen, maar persoonlijke ontwikkeling staat altijd centraal. We behandelen casussen, delen ervaringen en krijgen workshops van facilitaire experts. Daarnaast behaalde ik diverse certificaten en volgde trainingen zoals Adviesvaardigheden, IPMA en CATS CM. Ik vind het een hele fijne week afsluiting omdat het laagdrempelig en vertrouwd voelt. Het Young FM programma geeft mij de ruimte om verder te ontdekken in welke functie ik mijzelf over een paar jaar zie. Ook het hebben van je eigen ontwikkelingscoach is erg fijn. Er wordt écht naar je geluisterd met oprechte aandacht voor jou. Überhaupt zal je bij VFM nooit een nummertje zijn. Zie ik jou straks op de vrijmibo?

Gerelateerde projecten

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.

Akkoord