Beveiliging van de grootste kermis van Nederland

De gemeente Tilburg is met bijna 220.00 inwoners de zevende gemeente van Nederland qua grootte. Samen met inwoners, ondernemers en partners werkt de gemeente Tilburg aan een stad waar mensen gezond en gelukkig kunnen zijn. Onderdeel hiervan is een veilige stad. Zowel het borgen van de veiligheid op de kantoorlocaties van de gemeente, als ook de veiligheid in de stad, onder andere tijdens het grootste evenement van de gemeente en de grootste kermis van Nederland: de Tilburgse Kermis.  

De gemeente vroeg VFM om begeleiding in de aanbesteding beveiliging. Consultants Vera Peek en Suzanne Wetzels ondersteunden het proces en voorzagen gemeente Tilburg van inhoudelijk advies op het gebied van beveiligingsdienstverlening.

Opdracht aanbesteed in twee percelen

VFM adviseerde de dienstverlening op te splitsen in twee percelen omdat de doelgroep en mogelijke incidenten fors verschillen. Perceel 1 omvat de beveiligingsdienstverlening voor het toezicht op locaties van de gemeente en de beveiligingstechniek van de locaties. Het unieke aan de dienstverlening is dat de leverancier ook verantwoordelijk is voor de dienstverlening voor de stadsparken, uriliften en het palenplan. Ook is flexibiliteit voor de gemeente van groot belang, onder andere in verband met het opschalen van inzet bij hoorzittingen. Perceel 2 omvat de dienstverlening voor de Tilburgse kermis, overige kermissen, toezicht in het openbare gebied/vervoer (i.v.m. Covid-19) en ad hoc toezicht in het openbaar gebied. 

De Tilburgse Kermis 

 Om de Inschrijvers goed te kunnen bevragen op hun kennis en expertise omtrent beveiliging van grote evenementen, waaronder de Tilburgse Kermis, werd een casus onderdeel van de gunningscriteria. De casus betrof de Roze Maandag, één van de grootste LGBT-evenementen van Nederland op de eerste maandag van de Tilburgse Kermis. De inschrijvers gaven aan hoe zij de beveiliging van dit evenement zouden voorbereiden, uitvoeren en evalueren. Op deze wijze kreeg de gemeente duidelijk inzicht in de aanpak, kennis en kunde van de inschrijvers. 

Resultaat

Het resultaat is een nieuwe overeenkomst voor beveiligingsdienstverlening voor beide percelen, welke aansluit op de eisen en wensen van de gemeente Tilburg. 

 

Tom Rops (projectleider, gemeente Tilburg): 
“VFM heeft waardevolle adviezen gegeven over de scope, gunningscriteria, SLA en KPI’s. 
De opgestelde documenten waren van goede kwaliteit en de communicatie verliep prettig.”

 

Gerelateerde projecten

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.

Akkoord