Bezettingsgraadmeting FMH

FMH is de professionele dienstverlener op het gebied van werkplekken en faciliteiten voor rijksorganisaties in de regio Haaglanden. Eind 2015 zette FMH een opdracht voor de uitvoering van bezettingsgraadmetingen in de markt en werd VFM geselecteerd. Het doel van de metingen is om voor alle rijkskantoren goed vergelijkbare gegevens te verzamelen rondom de bezettingsgraad. Daarnaast geeft het onderzoek inzicht in de activiteiten die op de verschillende werkplekken plaatsvinden.

Onze werkwijze

Wij starten een bezettingsgraadmeting altijd met een projectplan en inventarisatie op de locaties op basis van de op basis van de plattegronden. Gedurende een jaar brengen we in kaart hoe vaak werkplekken al dan niet bezet zijn en tevens welke activiteiten op de verschillende werkplekken worden uitgevoerd. Daarnaast wordt met een bezettingsgraadmeting ook inzicht verkregen in het gebruik van de vergaderruimten en communicatieruimten. Op basis van de uitkomsten van de metingen doen we een analyse en bieden dit FMH aan in de vorm van een rapport met resultaten en adviezen. Om FMH een nog beter beeld te geven van de bezettingsgraad van de locaties wordt ook inzichtelijk gemaakt hoe de resultaten zich verhouden tot de bezetting bij vergelijkbare organisaties.

Resultaat en toegevoegde waarde

De bezettingsgraadmetingen geven FMH inzicht in het werkelijke gebruik en de activiteiten die op de werkplekken en in de verschillende ruimtes worden uitgevoerd. Het biedt FMH de kans haar werkplekken, vergader- en communicatieruimten nog beter af te stemmen op de behoefte van de gebruikers. De gegevens worden onder andere gebruikt om verbeteringen door te voeren op de bestaande werkplekken en bij de ontwikkeling van nieuwe werkplekconcepten.

 

Gerelateerde projecten

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.

Akkoord