Circulair meubilair voor één van de duurzaamste banken ter wereld

Onze opdrachtgever is één van de duurzaamste banken ter wereld gevestigd in het midden van Nederland. Eind 2019 betrekt deze bank haar nieuwe, volledige duurzame kantoor op een landgoed in de omgeving. Er lopen diverse projecten voor de nieuwe huisvesting, waaronder de aanschaf van losse inrichtingselementen. Onze opdrachtgevers heeft ons gevraagd hen te begeleiden in de analyse en het ontwerp ten aanzien van dit proces. 

Onze werkwijze

Voor de aanbesteding is een projectgroep samengesteld waarin alle disciplines vertegenwoordigd zijn vanuit zowel het programmamanagement, de inhuizing, facilities en inkoop. De projectgroep is gestart met een uitgebreide interne en externe oriëntatie. Voor de interne oriëntatie zijn de projectdoelstellingen opgesteld en de eisen en wensen vanuit de organisatie opgehaald. Specifiek zijn de wensen ten aanzien duurzaamheid verder uitgediept en geconcretiseerd. Onderdeel hiervan is bijvoorbeeld dat het gekapt hout van het landgoed wordt gebruikt voor het meubilair. 
Vervolgens is de externe oriëntatie uitgevoerd in de vorm van enkele leveranciersbezoeken en een marktconsultatie. Hiermee is veel geleerd over de ontwikkelingen rondom circulariteit in de markt en nieuwe verdienmodellen zoals pay-per-use. 
 
Om het beste uit de markt te halen is besloten de aanbesteding te splitsen in vier percelen:
  • Werkplekken en bureaustoelen
  • Representatief meubilair
  • Maatwerkmeubilair
  • Vloerkleden
Vervolgens zijn de aanbestedingsdocumenten naar de geselecteerde leveranciers gestuurd. Voor de leveranciers is een informatiebijeenkomst georganiseerd waar de programmamanager en de architect een toelichting hebben gegeven op het nieuwe pand en het kleur- en materiaalgebruik. De ingeleverde offertes zijn beoordeeld met de projectgroep waarna een presentatie is gehouden. Het beoordelingsproces is begeleid door Senior Inkoper Violette Krouwel. 
 
Tijdens het hele proces is nauwe afstemming geweest met de architect en de projectgroep. Daarnaast zijn via een gebruikersgroep de medewerkers van de bank geconsulteerd op meerdere besluitmomenten. 
 

Resultaat en toegevoegde waarde

Het resultaat is een overeenkomst met één leverancier voor alle percelen. De ambitie op duurzaamheid en circulariteit van de geselecteerde leverancier sluit goed aan op de visie van de bank. In november wordt het nieuwe kantoor ingehuisd. We kijken uit naar het resultaat!

Gerelateerde projecten

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.

Akkoord