Begeleiden tender en outsourcingsproces

Voor een opdrachtgever in de zakelijke dienstverlening met meerdere vestigingen, begeleidde onze consultant Violette Krouwel de tender en het outsourcingsproces van de eigen medewerkers. Het doel was de facilitaire dienstverlening onder te brengen bij een IFM partij.

Werkwijze

Voordat er een tenderdocument kon worden uitgezet bij een aantal leveranciers, is samen met de opdrachtgever gekeken naar wat  de interne en externe ontwikkelingen zijn voor de komende vijf jaar. Voor de interne ontwikkelingen is rekening gehouden met onder meer verschuivingen in budgetten, wijzigingen in behoeften bij de interne klant en veranderingen in de huisvesting. Voor de externe ontwikkelingen heeft VFM haar expertise ingebracht en geschetst hoe de markt zich ontwikkelt op het gebied van IFM contracten.

Tijdens het gehele proces is goed contact geweest met de HR afdeling van de opdrachtgever in verband met de overname van personeel. Voor het personeel zelf lag de focus op het behoud van werk en de mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling in de nieuwe situatie.

Violette Krouwel, Consultant bij VFM: 
"Het bijzondere aan dit project is dat er zowel aandacht is geweest voor de over te nemen medewerkers als het financieel model voor de opdrachtgever."

Resultaat en toegevoegde waarde

Na het doorlopen van het tenderproces is een leverancier gekozen waar de opdrachtgever een goede IFM partner in ziet voor de komende jaren. Samen wordt nu verder gebouwd aan de toekomst. In het hele traject is de kennis die VFM heeft van de facilitaire markt en diverse contractvormen (single service, multiservice en IFM), van toegevoegde waarde geweest.

Gerelateerde projecten

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.

Akkoord