Ingebruikname award winnend kantoorgebouw | van één van de duurzaamste banken ter wereld

Onze opdrachtgever is één van de duurzaamste banken ter wereld, gevestigd in het midden van Nederland. Eind 2019 heeft de bank haar nieuwe, volledig duurzame kantoor op Landgoed De Reehorst betrokken. VFM heeft een projectmanager en een projectleider Inrichting & Facilitair op het project ingezet. Op maandag 26 november is het kantoor feestelijk in gebruik genomen.

Onze werkwijze

In een periode van een jaar is de ingebruikname voorbereid en uitgevoerd. Er is een projectgroep samengesteld, waarin de disciplines HR, Facility, IT, Communicatie, Programma en Inrichting deelnamen.

Tijdens de uitvoering van het project zijn twee sleutelwoorden gehanteerd: vertrouwen en samenwerking. Voor VFM zijn deze twee begrippen een uitgangspositie, ook kijkend naar de kernwaarden van ons bedrijf. De benodigde capaciteit per discipline fluctueert gedurende het project. VFM kan hier goed op in spelen. Elkaar steunen en helpen is voor het realiseren van een goed eindresultaat het allerbelangrijkste. Het creëren van een teamgevoel is dus essentieel.

Om overzicht te krijgen op deze complexe transitie van locatie, gebouw, dienstverlening en cultuur is een fasering opgezet. Deze fasering is verwerkt in een overall planning waarin overzichtelijk de taken en de tijdspaden per discipline weergegeven zijn. Dit brengt rust en helderheid.

Een belangrijke component bij dit bijzondere project is de mate waarin het programma op visie en ambitie op juiste wijze is doorgezet in de projectgroep. De inpassing van de organisatie in het gebouw maar ook in de omgeving, rekening houdend met medebewoners van het Landgoed. Belangrijker nog is het natuur inclusieve gedachtegoed dat door het gehele programma leidend is geweest. De projectgroep heeft hier nauw contact met de architect en ontwikkelaar gehouden.  

Op het gebied van interieur is door VFM veel werk verricht in het compleet maken van het ontwerp, verbeteren van de bedachte (maatwerk) oplossingen en de integratie met IT en audio visuele middelen. Hierin is de samenwerking met derden en de disciplines IT en Facility intensief geweest. 
In november, nog voor de ingebruikname, heeft het project de award ‘kantoorgebouw van het jaar’ gewonnen. Dit werd gevolgd door ‘meest duurzame kantoorgebouw van het jaar’ en ‘meest natuur inclusieve ontwikkeling van het jaar’.
Wij zijn trots op de samenwerking en wensen de bank vele plezierige en goede werkjaren op deze prachtige plek toe.

Resultaat en toegevoegde waarde

Het resultaat is de organisatie van een vlekkeloze verhuizing eind november 2019, waarbij alle ruim 500 medewerkers direct probleemloos aan het werk konden. Het project is op een duurzame wijze volbracht, met oog voor welzijn van mens en aandacht voor een fijne, professionele samenwerking. 

Projecten | Overheid Interim & recruitment

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.
Akkoord