Interim Projectcoördinator Vastgoed & Facilitair

WZU Veluwe is een zorgverlener op de Noord Veluwe. De organisatie verleent zorg aan cliënten in woonzorgcentra of eigen woning. Tussen 2020-2023 staan diverse nieuwbouwprojecten op de planning. Variërend van het uitbreiden van een nieuwbouw uit 2019 tot aan het ontwikkelen van een nieuw woonzorgcentrum op een aangekochte locatie ter vervanging van een verouderde huurlocatie. 

Door capaciteitsgebrek in de lopende projecten bij WZU Veluwe kreeg VFM de vraag voor tijdelijke ondersteuning. Demi van Achthoven vervulde de rol van projectcoördinator vastgoed & facilitair ad interim. 

Indeling op basis van ruimtebehoefte

Demi startte met de concept plattegronden voor twee nieuwbouwprojecten. Hierop had de architect de ruimten ingedeeld op basis van de eerste informatie. WZU Veluwe besloot om alle disciplines die gebruik gaan maken van de nieuwbouw, mee te laten denken over de inrichting en de locatie van de ruimten. Denk aan de ruimten ten behoeve van de dienstverlening van het facilitair bedrijf, servicecorners en huiskamers van de woonvormen. Demi organiseerde werksessies met verschillende expertgroepen. In deze sessie werden de deelnemers gevraagd om op basis van de concept plattegronden en kennis en ervaring uit de praktijk hun inzichten te delen. Zij vatte dit samen in verschillende adviezen, die zijn uitgebracht aan de projectgroep en de architect van de nieuwbouw.

Inrichting tijdelijk kantoor

Daarnaast bleek er een tekort aan werkplekken voor de behandeldienst zolang de nieuwbouw nog niet gereed is. Demi coördineerde de inrichting van een gehuurde woning als tijdelijke kantoorruimte. Ze stuurde het klusteam van WZU Veluwe op locatie aan en betrok het ICT-team voor de verdere inrichting van de werkplekken. 

Tot slot vervulde Demi gedurende de maand december gedeeltelijk de rol van Facilitair Manager vanwege afwezigheid. Dit ging vooral om het borgen van de continuïteit van de woonzorgcentra. Ze was het eerste aanspreekpunt van het facilitaire team, nam storingsmeldingen in behandeling en kocht diverse inrichtingselementen in.

Resultaat

De bouwvergunningen voor beide nieuwbouwprojecten zijn ingediend bij de Gemeente en klaar voor de volgende fase. WZU Veluwe vond een projectcoördinator dus zijn de taken overgedragen. Mede dankzij Demi konden genoemde projecten zonder vertraging doorgang vinden.

Gerelateerde projecten

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.

Akkoord