Interim Projectleider Prinses Maxima Centrum

In het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht zijn hoogcomplexe zorg, research en opleidingen van de kinderoncologie geconcentreerd, met als missie ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. De eerste zorgafdeling van het Prinses Máxima Centrum was gevestigd in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. In 2015 is gestart met de bouw van een gloednieuw centrum. Na jaren van voorbereiding werd het nieuwe gebouw van het Prinses Máxima Centrum op 5 juni 2018 officieel geopend door Koningin Máxima.

Het Facilitair Bedrijf van het Prinses Máxima Centrum heeft VFM gevraagd om op interim basis ondersteuning te bieden bij diverse projecten gerelateerd aan het nieuwe gebouw, zoals de implementatie van de wasserij dienstverlening, het vervullen van de rol van kwartiermaker tijdens de inhuizingsfase, het afstemmen van dienstverleningsafspraken met huurders en het optimaliseren van de Servicedesk. 
 

Werkwijze

In de rol van junior projectleider heeft Suzanne Wetzels de implementatie van de reeds gecontracteerde wasserij dienstverlening georganiseerd. Hierbij is aandacht geweest voor de verschillende interne en externe stakeholders, zoals de verschillende gebruikersgroepen van het linnen in het centrum, alsook de samenwerking met de kleding leverancier en de leverancier van de kleding uitgifte en -inname automaat. De zaken die zijn ingeregeld en afgestemd zijn onder andere de hoeveelheid van het gewenste assortiment en de (logistieke) processen van vuil en schoon linnen.  
 
Daarnaast heeft Suzanne de rol van kwartiermaker vervuld waarbij de verantwoordelijkheid lag in het coördineren van de inhuizing voor een specifiek gebied in het nieuwe gebouw. Onder leiding van de inhuiscoördinator vond er dagelijks een ‘dagstart’ plaats samen met de andere kwartiermakers, waarin de planning, issues en status werden besproken. Met name in de periode tussen de bouwkundige oplevering en de ingebruikname heeft de kwartiermaker een cruciale rol gespeeld als aanspreekpunt voor de gebruikers, het verzamelen van vragen en problemen, en de coördinatie van het verhuizen en inhuizen van het inventaris. 
 

Resultaat en toegevoegde waarde

Het Prinses Máxima Centrum is een compleet nieuwe organisatie met nieuwe afdelingen, processen en functies. Dit zorgt ervoor dat ondanks dat er van tevoren goed is nagedacht over het concept en de processen, er in de praktijk tegen zaken wordt aangelopen. We zijn als VFM trots op datgene wat we in het Prinses Máxima Centrum hebben neergezet, zoals een operationele wasserij dienstverlening, een succesvolle inhuizing, en vastgelegde processen van het Facilitair Bedrijf. 

 

Gerelateerde projecten

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.

Akkoord