Uiteenlopende renovatie en nieuwbouw projecten

Interim Facilitair projectleider

De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) is een vooraanstaande, innovatieve en groeiende universiteit die midden in de samenleving staat en actief bijdraagt aan de ontwikkelingen in onderwijs en onderzoek. In de snelst groeiende economische regio van Nederland, de Zuidas , bouwt de Vrije Universiteit (VU) aan een moderne stadscampus. Naast onderwijs- en onderzoeksgebouwen komen er kantoren, woningen, horeca, sportfaciliteiten en culturele voorzieningen. Binnen deze ontwikkelingen hoorden o.a. de bouw van het Nieuwe Universiteitsgebouw (NU) en het opknappen en aantrekkelijker maken van het  bestaande gebouw Medische Faculteit (MF).  
Middenin deze ambitieuze ontwikkelingen was de VU op zoek naar een Facilitair projectleider. In eerste instantie ter vervanging van één van de Facilitaire projectleiders later als extra aanvulling in de bestaande bezetting.

In de rol van Facilitair projectleider heeft Lobke vanuit haar jarenlange ervaring bijgedragen aan een succesvolle vertaling en implementatie van het dienstverleningsconcept, waarbij de klantwensen zo optimaal mogelijk gerealiseerd zijn. 

Lobke in de rol van Facilitair projectleider

In de rol van Facilitair projectleider heeft Lobke Verbocht ruim 2,5 jaar veel uiteenlopende projecten gerealiseerd binnen het Facilitair bedrijf van de VU. Waaronder een grootschalige renovatie binnen het bestaande MF gebouw en de afbouw en inrichting van het NU gebouw.

Renovatie Medische Faculteit 

Bij de renovatie van het MF gebouw was Lobke per fase verantwoordelijk voor de organisatie van het leeg opleveren van de bouwdelen aan de aannemer. Na de oplevering van de verbouwing door de aannemer werd vervolgens in een kort tijdsbestek de ruimte ingericht met nieuw meubilair en alle benodigde faciliteiten. Waarna de nieuwe bewoners direct verhuisd konden worden. Na de benodigde verhuizing en verschuivingen startte dan direct de volgende fase.

Afbouw en inrichten Universiteitsgebouw NU

Daarnaast heeft Lobke het laatste jaar deel uit gemaakt van het projectteam ‘Afbouw en inrichting NU gebouw’. Hier lag haar focus op de implementatie van de facilitaire dienstverlening en met name op de aanbesteding van het meubilair om vervolgens het gebouw in te richten. Ze onderhield nauw contact met het bouwproject, implementatiemanager, architect, meubelleverancier en was onderdeel van het implementatieteam. Samen met het implementatieteam zijn in november de laatste puntjes op de i gezet om in december 2019 de eerste medewerkers te verwelkomen op de kantooretages. Op 1 februari 2020 volgde de ingebruikname van de onderwijsetages.

Resultaat

In het afgelopen jaar is met het NU projectteam hard gewerkt aan de gefaseerde oplevering van het NU gebouw. In de rol van Facilitair projectleider heeft Lobke vanuit haar jarenlange ervaring bijgedragen aan een succesvolle vertaling en implementatie van het dienstverleningsconcept, waarbij de klantwensen zo optimaal mogelijk gerealiseerd zijn. 
Tijdens zo’n groot project loop je altijd tegen onvoorziene omstandigheden aan.  Dat was nu ook het geval. In een vrij laat stadium werd bijvoorbeeld duidelijk dat er een meubelfabriek volledig was afgebrand. Dat had natuurlijk invloed op de levertijd, terwijl de startdatum van het onderwijs dichterbij kwam. Door scherp te blijven en goed te communiceren en samen te werken met alle betrokken partijen is het gelukt om het onderwijs alsnog op de geplande datum te kunnen starten.

Gerelateerde projecten

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.

Akkoord