SNCF optimaliseren schoonmaakprestatie

Optimaliseren schoonmaakonderhoud op 50 stations van SNCF

Voor SNCF staat de komende jaren in het teken van verbetering van de reizigersbeleving. Dat heeft o.a. geresulteerd in een toenemende focus op de inrichting en exploitatie van de stations. Naast een groot aantal renovaties van bestaande stations wordt veel aandacht besteed aan de (facilitaire) dienstverlening, waaronder het (schoonmaak)onderhoud. 
 
In 2018 heeft SNCF een aanbesteding uitgeschreven met de vraag om de organisatie te helpen bij het verbeteren van de prestaties op het gebied van schoonmaakonderhoud op de 50 grootste treinstations in het land. VFM heeft deze aanbesteding gewonnen en is in 2018 gestart met de volgende activiteiten:
 
  • Het uitvoeren van een scan per station waarbij een analyse wordt gemaakt van de organisatorische, contractuele, financiële en kwalitatieve status van de dienstverlening, inclusief verbeterplan.
  • Het periodiek begeleiden van de stations directie bij de uitvoering van het verbeterplan.
  • Het periodiek auditeren op de uitvoering.
 
In 2018 heeft VFM haar organisatie uitgerold in Frankrijk en verdeeld over het gehele land ruim 25 stations in beheer gekregen. In 2019 is dat aantal opgelopen en de verwachting is dat eind 2020 alle topstations door VFM worden begeleid.  

Gerelateerde projecten

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.

Akkoord