Verbetering schoonmaakkwaliteit Paris Aéroports

Sinds 2012 ondersteunt VFM de Franse luchthaven Paris Aéroports bij het verbeteren van de schoonmaakkwaliteit op alle terminals. Een belangrijk onderdeel is bewustwording van de schoonmaakkwaliteit bij zowel de luchthaven als de schoonmaakleveranciers. Het resultaat: structureel en aantoonbaar betere schoonmaak.

Onze werkwijze

Na verkennende bezoeken aan de terminals van Paris Aéroports, zijn de technische metingen opgestart. De technische meetmethodiek SPM ontwikkelde VFM in 2009 in samenwerking met Schiphol en biedt de mogelijkheid om in publieke ruimten de schoonmaakkwaliteit te meten. De uitkomst van deze metingen zijn de basis voor de begeleiding die onze consultant Arnold Priester biedt

Arnold is ruim 15 jaar gespecialiseerd in schoonmaak en binnen VFM verantwoordelijk voor operationele aansturing van de kwaliteitsinspecteurs en de meetinstrumenten. Met zijn vakkennis en ervaring als consultant heeft Arnold, Paris Aéroports en de schoonmaakleveranciers geholpen het verbeterproces. Dit verbeterproces ging over de schoonmaak én over het tot stand brengen van meer bewustwording van de kwaliteit bij alle betrokkenen en het contractmanagement. 

Inmiddels wordt de schoonmaakkwaliteit van alle luchthavens van Paris Aéroports gemeten door VFM op basis van de SPM-methodiek. Daarnaast doen we kwaliteitsmetingen in de niet publieke ruimten. 

Resultaat en toegevoegde waarde

Het resultaat is een verhoogde bewustwording van de schoonmaakkwaliteit bij zowel de luchthaven, alsook de schoonmaakleveranciers. Dit leidde tot een structureel en aantoonbare betere schoonmaak op de gehele luchthaven. Daarbij heeft de verbeterde schoonmaak ook een bewezen uitstraling naar andere Franse organisaties.
 

Gerelateerde projecten

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.

Akkoord