Werving & Selectie Paleis Het Loo

Eind juni ontvingen wij een telefoontje van Paleis Het Loo met de vraag of wij konden helpen met hun zoektocht naar een goede kandidaat voor de functie van Hoofd Bedrijfsvoering. Dit soort opdrachten zijn voor ons de krenten in de pap. Een leuke uitdagende functie bij een organisatie met een bijzonder primair proces en ook nog eens op een fantastische locatie. Vlug een afspraak maken dus. Een afspraak om kennis te maken met de organisatie en de functie goed door te spreken.

Kennis maken

In de middag van 4 juli 2019 stap ik in de auto om vanuit Utrecht richting Apeldoorn te rijden. Op het moment dat je in de buurt van Paleis Het Loo komt snap waarom mensen zo enthousiast zijn over deze omgeving. Een prachtig bosrijke omgeving waar je spontaan langzamer gaat rijden. Ik word ontvangen door Pien Harms, zakelijk adjunct-directeur en Michel van Maarseveen, algemeen directeur. Een zeer hartelijk ontvangst, en wat volgt is een informeel en open gesprek waarin een helder en duidelijk beeld wordt geschetst van de functie, de cultuur binnen de organisatie en de verschillende teams. Daarnaast krijg ik ook een duidelijk beeld van wat Pien en Michel zoeken in de kandidaat. Welke persoonskenmerken zij in de kandidaat zoeken die er uiteindelijk voor gaan zorgen dat de teams binnen de afdeling klaar zijn voor de heropening van Paleis Het Loo in 2021. Met deze waardevolle informatie en een aantal documenten, waarin de taken en verantwoordelijkheden die bij de functie horen beschreven staan, vertrek ik weer naar Utrecht. De volgende dag bespreek ik met mijn collega Ellen van der Veen de verkregen informatie en stellen we een functieprofiel op dat we, na goedkeuring van Pien, op onze website zetten.

De beste match

Zoals verwacht komen er veel reacties binnen van mensen met interesse in deze functie. Ook onder de kandidaten in ons netwerk zijn er veel mensen die oren hebben naar deze positie. Uiteindelijk kunnen we een selectie maken van ongeveer 20 kandidaten die in aanmerking komen. Mijn collega’s Fleur Slingerland en Luna van Leeuwen helpen met het uitnodigen, plannen, en voeren van de selectiegesprekken. Na de evaluatie van deze gesprekken blijven er vier kandidaten over die aan de harde en zachte eisen voldoen en wij introduceren bij Paleis Het Loo. Pien geeft aan dat ze graag met drie kandidaten om de tafel gaat. Helaas is de termijn waarop één van de kandidaten beschikbaar is toch een issue en besluiten we de eerste ronde met twee mensen in te gaan. De eerste gesprekken zijn met Michel en Pien en verlopen positief. Kandidaat Johan Splint krijgt unaniem de voorkeur en gezamenlijk beslissen we dat Johan de tweede ronde ingaat. Deze bestaat uit een case en gesprekken met teamleiders aan wie Johan leiding moet gaan geven. Na deze tweede ronde zijn alle partijen positief en rest alleen het arbeidsvoorwaardengesprek. Ook deze ‘hobbel’ wordt snel genomen en is de witte rook zichtbaar. Johan Splint start vol enthousiasme op 1 november als Hoofd Bedrijfsvoering en gaat Paleis Het Loo helpen de organisatie klaar te stomen voor de grand opening in 2021.  

Wij zijn Pien Harms en Michel van Maarseveen én kandidaat Johan Splint dankbaar voor het gestelde vertrouwen en de uitermate fijne samenwerking.

 

Gerelateerde projecten

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.

Akkoord