YFI en Human Facility Management

Auteur: Johan Middendorp, Cordaan

Donderdag 22 maart kwamen de Young Facility Innovators weer bijeen op de locatie de Buitenhof. Als thema onderwerp stond Human Facility Management centraal. De werelden van FM en HR groeien steeds meer naar elkaar toe. Hoe zorg je voor de juiste match tussen de behoefte van potentiële collega’s zoals doorgroei mogelijkheden-, innovatie- en maatschappelijke relevantie en de organisatie? Dat vraagt een integrale aanpak vanuit HR en FM. 

Tijdens de avond werd er specifiek ingezoomd op de werving van nieuwe collega’s binnen het facilitaire domein. Ellen van der Veen (VFM) gaf een presentatie over de ontwikkelingen binnen het vakgebied; wat vinden nieuwe instromers belangrijk? Hoe kan je daar op inspelen als organisatie? Vervolgens gaf Eva Weel (Cordaan P&O) een interessante presentatie over de arbeidsmarktcampagne van Cordaan. Door het succes van deze campagne kunnen (facilitaire) collega’s ideeën ophalen voor de werving van nieuwe facilitaire medewerkers. Lieke Boeding, (gastvrijheidscoach Cordaan) gaf een creatieve inkijk over de nieuwe locatie Eben Haezer en de ideeën die zij hebben opgehaald bij de Efteling om ‘mensen te betoveren’ te vertalen naar de werkvloer van Cordaan. 

De Young Facility Innovators werden gevraagd op welke manier zij warm zouden lopen voor een potentiele nieuwe werkgever zoals Cordaan. De inzichten zijn opgehaald en worden vertaald in de wervingsacties voor nieuwe (facilitaire) talenten voor o.a. Eben Haezer. 

Enthousiast geworden door dit verhaal? Ben je starter op de facilitaire arbeidsmarkt of aan het afstuderen Bachelor of Master? Bel even met Ellen van der Veen van VFM Facility Experts! 06-24808084.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.

Akkoord