Young FM programma

Een vliegende start bij de Nationale Politie via het Young FM programma

‘Een ambitieuze, net afgestudeerde starter als frisse wind door uw organisatie.’ Het Young FM programma is hét programma voor facilitaire organisaties om jong talent in te zetten. Zo startte Mijke de Groodt via het Young FM programma binnen de uitdagende en interessante werkomgeving van de Politie. 

Politie zet een VFM talent in. Hoe ging dat?

De Regionaal Facilitair Services van de Politie zijn ondergebracht in het Politie Dienstencentrum in Dordrecht. Mijke pakte in de rol van Projectmedewerker diverse facilitaire projecten op vanuit de Regionaal Facilitaire Services. Zo stelde ze een impact analyse op naar aanleiding van een herverdeling van de facilitaire teams. De lovende reacties die ze ontving, had ze met name te danken aan de heldere communicatie tijdens het voorleggen van de nieuwe scenario’s aan de teams. 
Daarnaast was ze gedurende het traject van 15 maanden verantwoordelijk voor de borging van het jaarplan van de Regionale Facilitaire Services. Om de 6 weken doorliep ze met de verschillende teamcoördinatoren het jaarplan en de bijbehorende acties. Ze stelde in samenwerking met collega’s het nieuwe jaarplan op en presenteerde dit aan de facilitaire afdeling. Veel plezier en succes had Mijke in het opzetten van een introductieprogramma voor nieuwe medewerkers en de aanbesteding van een landelijk opleidingsprogramma voor de facilitaire afdeling.  

“Mijke is de soort young professional waar wij op hoopten! Haar frisse blik en wijze waarop ze gestructureerd en zelfstandig meerdere projecten succesvol afrondde, maakten dat wij de samenwerking graag voortzetten.“ – Gwenny de Best, Teamchef C RFS. 

Young FM programma

Deelnemers aan het Young FM programma bouwen relevante werkervaring op. Daarnaast faciliteert VFM het coaching- en opleidingsprogramma. Tijdens deze Young FM dagen staat ontwikkeling centraal. Zo behaalde Mijke binnen het Young FM programma de certificaten voor Prince2 en CATS CM, en kreeg ze workshops over communicatievaardigheden en innovatie. Vanuit de workshop Innovatie startte ze met andere deelnemers van het programma een innovatie challenge. Mijke bracht de case in en met elkaar vonden ze nieuwe oplossingen om het FMIS systeem van de Regionaal Facilitaire Services te optimaliseren. Met haar VFM coach werkte ze aan persoonlijke doelen en ontwikkeling.  

Wat vond Mijke ervan?

Het Young FM programma is flexibel en levert maatwerk. VFM speelt in op de behoefte van zowel de Young FM’er als de opdrachtgever. 

“Na een half jaar merkte ik de grootste ontwikkeling bij mezelf. Door de diversiteit en omvang van de projecten leerde ik overzicht te bewaren en rekening te houden met de verschillende stakeholders. Het Young FM programma ondersteunde mij hierin door intervisies, coaching gesprekken en de inzet van een DISC profiel, zo leerde ik mijn drijfveren en kwaliteiten nog beter in te zetten.”– Mijke de Groodt.  

Interesse gewekt? 

Heeft u een startersfunctie beschikbaar of behoefte aan een frisse blik of nieuwe dynamiek? Wij maken graag kennis en bespreken de mogelijkheden voor talent binnen uw organisatie!  

Of ben je starter op de arbeidsmarkt en lijkt je dit wat? Aarzel niet om contact op te nemen!

Gerelateerde projecten

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.

Akkoord