Schoonmaak op een MBO is meer dan alleen schoonmaak

Zadkine | Schoonmaak op een MBO is meer dan alleen schoonmaak

De Stichting voor Educatie en Beroepsonderwijs Zadkine is een van de grotere opleidingscentra voor middelbaar beroepsonderwijs in Nederland. Zadkine leidt vakmensen op en bereidt deelnemers voor op een zelfstandige, actieve en perspectiefrijke positie in de maatschappij. Om dit te realiseren stelt Zadkine studenten en medewerkers centraal in alles wat ze doen, dus ook in schoonmaak!

In 2018 eindigen de overeenkomsten met de drie huidige schoonmaakleveranciers. VFM facility experts begeleidde Zadkine middels een Europese aanbesteding in de zoektocht naar schoonmaakleveranciers die de missie met Zadkine delen. 

De zoektocht naar de juiste leveranciers

De uitvraag naar de markt voor schoonmaak bij Zadkine was uniek. Studenten brengen hun eigen cultuur mee en de locaties van Zadkine hebben naast de leslokalen bijzondere ruimten, zoals een dojo, een klimwand en een heuse goudsmidruimte. Dit waren belangrijke aandachtspunten in de uitvraag. Hiernaast beperkt Zadkine zich niet tot haar passie voor studenten. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt verdienen hulp bij het verwerven van een een trotse positie in de maatschappij. In de aanbesteding is daarom een perceel voorbehouden aan Sociale Ondernemingen.
Als gevolg van nauwe samenwerking tussen Zadkine en VFM zijn passende aanbestedingsstukken gepubliceerd. Vanaf dat moment wachtten we in nieuwsgierigheid de reactie van de markt af.

“VFM heeft ons goed ontzorgd in de aanbesteding en voorzien van inhoudelijke adviezen. Hierdoor hebben we ons goed kunnen richten op waar het écht om gaat: meerwaarde voor het onderwijs.”
- Martin Overes. Contract manager, docent en begeleider van de aanbesteding

Het resultaat

Zes partijen schreven zich in en gingen de uitdaging aan met ieder een eigen insteek. Stageplekken, gastcolleges, kennisbijeenkomsten, medewerking aan het lespakket. Het is allemaal voorbij gekomen. Zadkine is erin geslaagd om een samenwerking met twee partijen aan te gaan die de passie voor het onderwijs delen. Tot slot heeft Zadkine haar samenwerking kunnen voortzetten met een Sociale Onderneming, waardoor ook gemotiveerde medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt hun werk kunnen voortzetten.

Gerelateerde projecten

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.

Akkoord