Interim & recruitment

Voor zzp'ers

Overweeg je te starten als ZZP’er of werkte je nog niet eerder via ons en ben je nieuwsgierig? Hieronder beantwoorden we de meeste gestelde vragen. Zit jouw vraag er niet bij? Aarzel niet om contact op te nemen met één van onze collega's. 

Wat voor opdrachten heeft VFM?

VFM bestaat meer dan 25 jaar. Sinds de oprichting werken we nauw samen met een aantal ZZP’ers. Soms omdat we als bureau intern te weinig capaciteit hebben, soms omdat de specialistische expertise niet bij onze consultants aanwezig is. 

We hebben samenwerkingsrelaties met een selecte groep ZZP’ers. Je vertegenwoordigt immers VFM. Dat betekent dat wij we graag met ZZP’ers in contact zijn die een hoog ambitieniveau hebben als het gaat om kwaliteit. Daarnaast moet je je aangesproken voelen door onze kernwaarden Verbinden, Vertrouwen en Vrijheid. Vanzelfsprekend is er in de samenwerking ruimte voor ondernemerschap. Je bent niet voor niets ondernemer geworden. 

De opdrachten waarvoor klanten ons inzetten zijn gevarieerd. De gemiddelde duur is 13 maanden. De opdracht waarbij we verzocht worden om vervanging te zoeken in het kader van zwangerschapsverlof (16 weken) is het kortst. Ook de inhoud verschilt sterk.  

Een kleine greep uit de opdrachten: 

  • Projectmanager bedrijfskleding bij de Schiphol Group. Ceciel Winnubst kreeg de opdracht om medewerkers in een nieuw jasje te steken. Vanaf ontwerp tot implementatie was zij als projectmanager verantwoordelijk. Een opdracht die meer dan een jaar liep en resulteerde in een nieuwe leverancier en een moderne en functionele outfit voor de Schipholmedewerkers. 
  • Interim Facilitair Manager bij de Argos zorggroep. Door personele wisselingen ontstond op één locatie van de zorggroep de behoefte aan een ad interim FM’er. Onze ZZP’er was ternauwernood ingewerkt toen de pandemie toesloeg en haar locatie ingericht moest worden als COVID kliniek. Een hele operatie waarin ze fantastisch is geslaagd. 
  • Nick Venneman deed voor VFM al diverse opdrachten. Zo was hij langere tijd Manager Huisvesting in de ouderenzorg, Projectleider Verhuizing bij een GGZ-instelling en Facilitair Productmanager a.i. bij Dienst Justitiële Inrichtingen. 

Op het moment dat VFM benaderd wordt voor de invulling van een interim positie, komt het team van recruitment consultants in actie. Het gaat bijna altijd om opdrachten die binnen één of twee weken ingevuld moeten zijn. Daarom is het belangrijk dat we de ZZP’er al kennen. Onze consultants maken een selectie op grond van de vereisten en benaderen een aantal ZZP’ers uit ons vaste netwerk. De ZZP’er krijgt zo veel mogelijk informatie over de opdracht: duur, inzet en inhoud. Samen besluiten we of je gaan voorstellen bij de opdrachtgever en maken afspraken over jouw tarief. Wij geloven in transparantie dus we geven je ook inzicht in het tarief richting opdrachtgever. VFM introduceert de ZZP’er aan de hand van een ‘VFM’ CV. Daarin spitsen we jouw profiel zoveel mogelijk toe op de opdracht. 

Wij organiseren het kennismakingsgesprek. Als zowel ZZP’er als opdrachtgever het ziet zitten, staat niets meer in de weg van een mooie samenwerking. 

En als de opdracht loopt? 

Bij start van de opdracht zorgen we dat je bij alle tools van VFM kunt die je in het kader van de opdracht nodig kan hebben. De recruitment consultant plant gedurende de opdracht diverse evaluatiemomenten. Minimaal eens per drie maanden zitten we met elkaar om de (digitale) tafel om de voortgang te bespreken. 

Strategisch partnership 

Wij werken veel samen met ZZP’ers. Vaak is dit een samenwerking die begint en eindigt met de interim opdracht. De strategische samenwerking  behoort echter ook tot de mogelijkheden. Hiervan is Rense Assies een voorbeeld. Rense neemt deel aan ons opleidingsprogramma en is vaste gast bij onze bureaumeetings en kennisdagen. Zo dragen we bij aan zijn ontwikkeling en voegt hij zijn kennis en ervaring toe aan onze bijeenkomsten. 

We merken dat het niet altijd gemakkelijk is voor een ZZP’er om potentiële en oud-opdrachtgevers te bedienen en onderhouden. VFM kan daarin ondersteunen. Daarnaast bieden we onze strategische samenwerkingspartners kennisdeling, opleidingen en collegiale gezelligheid. 

Met een aantal ZZP’ers hebben we een strategisch partnership. We helpen elkaar bij het invullen van opdrachten. Vertrouwen is in deze samenwerking key. We stellen tenslotte beiden ons netwerk open. Hoe dat werkt kan Rense Assies goed vertellen. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.

Akkoord